Bogdan Marişca aduce a treia victorie de etapă pentru NRA în Campionatul Naţional de Raliuri

Napoca Rally Academy bifează o nouă victorie de etapă la Raliul Aradului 2017, după evolu?ia foarte bună a echipajului Bogdan Marişca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5).

Cei doi au reuşit să ocupe prima poziţie a podiumului şi în clasamentul FIA European Rally Trophy.

Raliul Aradului a marcat trecerea pe macadam în stagiunea 2017 din Campionatul Naţional de Raliuri al României, dar a punctat şi ca etapă de European Rally Trophy. Echipa Napoca Rally Academy s-a prezentat la start cu cinci automobile şi cu dorinţa de a continua evoluţia bună de anul acesta. Din păcate, raliul nu a început în cele mai bune condiţii pentru gruparea care deţine titlul naţional al echipelor, pentru că echipajul Simone Tempestini/Marc Banca (Citroen DS3 R5) a fost nevoit să abandoneze după doar 7 kilometri de probă specială.

Însă Napoca Rally Academy nu a depus armele la vârf, ba din contra, echipajele Bogdan Marişca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5) şi Florin Tincescu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO) având evoluţii consistente, cu timpi competitivi pe probe. Marişca a continuat forma foarte bună avută în acest an şi a purtat un duel palpitant cu Dan Gîrtofan pentru locul I. Acesta s-a decis pe chiar ultima probă a raliului, clujeanul atacând şi tranşând lupta în favoarea sa. La pachet cu victoria în Raliul Aradului vine şi locul I în ierarhia generală a Campionatului Naţional de Raliuri al României 2017, dar şi o frumoasă victorie de palmares în FIA European Rally Trophy.

„Nu am căştigat niciodată la Arad, iar victoria de acum are un parfum aparte. A fost un raliu bun, în care Ford-ul Fiesta R5, o maşină pe care mă pot baza şi care-mi place foarte mult, m-a ajutat. Am început mai prudent prima zi, apoi am avut probleme cu praful pe probe. Le mulţumesc pe această cale oficialilor care au hotărât să ne dea startul la 3 minute în ziua de sâmbătă. Carmen s-a descurcat foarte bine, am ales bine anvelopele, am reuşit să recuperăm timpul pierdut vineri şi la startul ultimei probe speciale plecam de la egal la egal cu Giri. Pe Power Stage ne-am concentrat, am avut un ritm bun şi am câştigat Raliul Aradului. Îmi pare rău pentru Simone şi sper ca neşansa din ultimele două etape să se transforme în rezultate cât mai bune în Campionatul Mondial de Raliuri. Suntem fericiţi pentru echipă, pentru sponsorii şi partenerii noştri! Îi felicit pe Giri şi pe Vali pentru lupta frumoasă de la Arad!”, a declarat Bogdan Marişca la final.

„A fost o eroare din partea mea, foarte scumpă… pentru că ne-a costat Raliul Aradului şi probabil campionatul. Am ieşit puţin pe iarbă, am atins pe drept, pe o frânare, ceva tare şi am rupt o roată, fiind nevoiţi să ne oprim. La etapele următoare vom încerca să recuperăm şi vom fi mai concentraţi. Şi, cu siguranţă, voi fi foarte focusat pe rezultate bune în Campionatul Mondial”, a declarat Simone Tempestini, după abandonul de la Arad.

După ce la BT Transilvania Rally Powered by Ford nu a reuşit să ajungă la final, echipajul Florin Tincescu/Sergiu Itu a pornit extrem de motivat în lupta cu secundele la Raliul Aradului, mai ales că macadamul este surpafaţa favorită a celor doi. Prima zi a dovedit că se înţeleg din ce în ce mai bine cu maşina. A doua zi, însă, a început cu o penalizare de 40 de secunde, după ce maşina a refuzat să pornească în parcul închis, iar echipajul a întârziat 4 minute la primul Control Orar. Finalul concursului i-a găsit pe cei doi cu o planetară ruptă şi cu speranţele la victoria de clasă spulberate. Ei au terminat pe locul 2 la Clasa 3, dar, în semn de consolare, au câştigat locul 1 în clasamentul ERT Junior.

Norbert Maior şi Dorin Pulpea (Dacia Sandero) au continuat evoluţia foarte bună din 2017 şi chiar dacă au avut de recuperat o penalizare de 1 minut, până la final au reuşit să se impună în clasamentul Cupei Dacia. Pe lângă această victorie, Norbert şi Dorin au obţinut şi două locuri 2, la Clasa 9 şi în competiţia Juniorilor.

Mihai Manole şi Florin Dorca (Peugeot 208 R2) nu au reuşit rezultatul pe care şi l-ar fi dorit la Arad. Deşi ritmul a fost bun, o pană de cauciuc în prima zi a complicat clasamentul, iar pe ultima probă a raliului s-au răsucit în urma unei mici erori de pilotaj şi au pierdut încă aproximativ 40 de secunde.

Related posts

Leave a Comment