Bode, demisia!

La ora la care public acest editorial, există șanse ca demisia lui Lucian Bode din postul de ministru de Interne să se afle deja pe masa prim-ministrului Nicolae Ciucă. Aceasta dacă Lucian Bode are onoare.

Verdictul de plagiat primit de la Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai nu îi lasă loc de întors lui Lucian Bode. Mai ales că președintele Klaus Iohannis se arăta neîndurător cu plagiatorii, în campania electorală din 2019.

Însă există șanse ca Lucian Bode să facă obrazul gros și să încerce să rămână în funcție. Și fostul ministru Florin Roman, cu un mandat de doar 20 de zile, a încercat să se ascundă după cireș după ce și-a umplut CV-ul cu inexactități cât casa. Nu a reușit să se fofileze. Nu va reuși nici Lucian Bode.

Singurii care au reușit să își prelungească agonia au fost premierii acuzați de plagiat: Victor Ponta și Nicolae Ciucă.

Acum, fostul premier Victor Ponta este plagiator fără nici o umbră de îndoială, chiar dacă verdictul a venit tardiv.

Nicolae Ciucă se folosește de tertipuri avocățești pentru a amâna inevitabilul. Eticheta de plagiator i-a fost lipită deja bine de uniforma de general, în contextul în care prim-ministrul nu a oferit până acum explicații clare. Un om curajos ar fi mers direct în fața celor îndreptățiți să îi judece teza și, acolo, ori și-ar fi apărat cinstit opera, ori și-ar fi asumat plagiatul. Dacă va pleca din funcția de șef al Guvernului în data de 25 mai, așa cum prevede protocolul cu PSD, va avea la îndemână mai puține pârghii pentru a tergiversa verdictul referitor la furtul intelectual de care este acuzat.

Iar acest lucru va însemna și plecarea sa din fruntea PNL. Membrii acestui partid abia încep să deconteze faptul că au marșat pe mâna unui om care nu mai are viitor politic, Klaus Iohannis, și au făcut cele mai mari greșeli: l-au înlocuit pe Ludovic Orban cu Florin Cîțu, apoi, ridicol, l-au debarcat și pe acesta după șase luni și l-au înlocuit cu Nicole Ciucă. Din iunie încolo, după ce Nicolae Ciucă va fi fost prim-ministru, oare cineva își va asuma postura ridicolă de ciucă a bătăilor în PNL?

Oare liberalii cunosc povestea PNȚCD, care a ajuns de la guvernare direct în afara Parlamentului?

P.S. Felicitări, Emilia Șercan!

 

Related posts

Leave a Comment