Bilanţul Coaliţiei, decisiv pentru remanierea miniştrilor Cabinetului Boc


A început numărătoarea inversă pentru Guvernul condus de Emil Boc. Este săptămâna bilanţului pentru miniştri, care ar putea plăti cu funcţiile lor pentru nereuşitele din cele nouă luni de mandat. La Palatul Victoria a avut loc o şedinţă a Coaliţiei.Cu doar două zile înainte ca termenul limită acordat de preşedintele Traian Băsescu miniştrilor Guvernului Boc pentru ca aceştia să facă reformă, în PDL au început să circule liste cu numele ce ar trebui înlocuite. Udemeriştii şi independenţii spun că ei nu au pe nimeni de schimbat, aşa că singurii vizaţi rămân miniştrii susţinuţi de PDL.
Dacă premierul Emil Boc nu vrea să discute public despre remanierea guvernului pe care îl conduce, o fac colegii săi în schimb. Din ce în ce mai mulţi. Cel mai recent pe listă este deputatul Mihail Boldea, care are nu mai puţin de şase nume pe care le-ar vrea înlocuite: Mihai Şeitan, Sebastian Vlădescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gabriel Sandu şi Mihail Dumitru.
Mihai Boldea nu este singurul parlamentar democrat-liberal nemulţumit de guvern. Şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu are propria listă de miniştri remaniabili. Deputatul se declară nemulţumit de miniştrii de la Muncă, Finanţe, Sănătate, Învăţământ, Agricultură şi Cultură.
Şi eurodeputatul Cristian Preda lansează noi critici la adresa preşedintelui PDL. Deşi a fost avertizat că a primit cartonaşul galben şi că l-ar putea primi pe cel roşu, europarlamentarul PDL Cristian Preda continuă să-l atace pe premierul Emil Boc.
“Din păcate, există acum voci în Guvern care sunt la fel de arogante ca pe vremea lui Adrian Năstase. Mihai Şeitan, care ne spune ce ne spune. Şi hai s-o spun şi pe asta: chiar Emil Boc, în momentul în care a spus: „Unde aţi văzut cozi?” E aceeaşi aroganţă ca la Adrian Năstase. Îmi pare rău s-o spun. Nu poţi convinge cu asta, nu poţi! E o iluzie”, spune Preda, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.
Potrivit democrat-liberalilor, în partid există o opinie majoritară privind remanierea ministrului Muncii şi a ministrului Finanţelor, consideraţi campioni ai bâlbelor, declaraţilor în contradictoriu şi ai scandalurilor de presă.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat, sâmbătă, mulţumit de activitatea miniştrilor Uniunii. Liderul UDMR a precizat că nu are de ce să înlocuiască pe cineva. Mai mult, le-a transmis pedeliştilor să-şi vadă de miniştrii lor.
După şedinţa Coaliţiei, Executivul s-a reunit într-o şedinţă specială pentru a discuta mai multe ordonanţe simple, pe diverse domenii.

Related posts

Leave a Comment