Bilanțul evenimentelor religioase de la Nicula

Evenimentele desfășurate în acest an la Nicula cu ocazia sărbătorii religioase “Adormirea Maicii Domnului” au fost supuse, în contextul pandemiei de COVID-19, unor măsuri mult mai stricte. Slujbele oficiate la mănăstire s-au ținut încă din data de 12 august, iar pelerinii au putut participa la procesiune pe durata mai multor zile.

Astfel, numărul total de participanți care au afluit in cele 5 zile de desfasurare a slujbelor religioase a fost de aproximativ 7.000 de persoane. Numărul maxim de participanți în incinta mănăstirii s-a înregistrat in 14.07.2020 la ora 23.30, fiind de aproximativ 2.500 persoane

Pentru asigurarea ordinii publice, la Nicula, în această perioadă, au fost angrenați în misiune 1.264 de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, dar și voluntari, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pe durata evenimentelor religioase, 33 persoane au fost asistate medical la fața locului din care 1 persoană a fost transportată la spitalul mun. Gherla ( traumatism cranio cerebral minor) .

Pentru cei care nu au respectat măsurile de siguranță sau nu au urmat indicațiile omenilor legii, au fost aplicate 50 de amenzi, în valoare totală de 54.120 lei. De asemenea, au fost date 3 avertismente și reținute 13 permise de conducere.

Related posts

Leave a Comment