Bijuteriile de autor, noua tendință din moda clujeană

Bijuteriile de autor reprezintă o nouă tendință a modei la Cluj. Doamnele și domnișoarele preferă piese unicat. Unele dintre ele sunt realizate din materiale surprinzătoare, precum piese reciclate de calculator sau ziare vechi. Nu lipsesc nici bijuteriile confecționate din argint și pietre semiprețioase.

Bijuteriile de autor sunt mici opere de artă în sine. Tocmai de aceea, ele sunt vândute în galerii de artă și în cadrul unor evenimente speciale, mai degrabă decât în magazinele de bijuterii. Aceste bijuterii de autor sunt realizate de artiști cunoscuți. Așa ar fi Ioana Tănăsescu Zaieț.

Alți artiști folosesc materii inedite. Viviana Vulturar confecționează brățări fine din ziare reciclate, care arată splendid mai ales în lumina fluorescentă din cluburi.

Există și bijuterii din sticlă, din piese reciclate de calculator sau din pietre de podoabă. De asemenea, sunt la modă și bijuterii care includ și mici fragmente din ceramică arsă în stil roman ori din lemn vechi de sute de ani, recuperat din construcții demolate.

Related posts

Leave a Comment