Băsescu îl atacă pe Ponta: “A venit preş la mine. E un nimic pentru PSD”


Atacuri dure din partea lui Traian Băsescu la adresa preşedintelui PSD. Victor Ponta e “un preş”, “un nimic pentru PSD” şi are un comportament imatur, a spus liderul României în cadrul unui interviu la B1tv. Declaraţiile preşedintelui vin pe fondul scandalului de marţi din Parlament dintre Roberta Anastase şi Victor Ponta.”Omul ăsta a venit preş la mine, la mine în birou, acest Victor Ponta, cum au făcut-o şi alţii. Mă întreba: M-aţi putea sprijini la competiţia pentru alegerile de la Primăria Capitalei? Răspunsul meu a fost: nu, că nu ai şanse, vezi-ţi de treabă!”, a declarat Traian Băsescu.
“A venit să-mi lingă preşul să vadă dacă pot să-l ajut să devină primar”,a adăugat preşedintele pe parcursul emisiunii.
Dar atacurile nu s-au oprit aici. “Din experienţa pe care o am, Victor Ponta e nimic pentru PSD”, a mai spus liderul României. “El trebuie să-i placă lui Adrian Năstase, lui Iliescu, lui Dragnea. I se pare că a fi obraznic ajută la ceva. Mă face să constat că nu doar faţa îl arată ca imatur, dar şi comportamentul”.
Declaraţiile preşedintelui vin pe fondul scandalului de marţi din Parlament. Roberta Anastase şi Victor Ponta au avut, marţi, o discuţie extrem de aprinsă în Parlament pe baza Legii Pensiilor, discuţie care s-a încheiat cu o plângere penală din partea ambelor părţi: una pentru fraudare a votului în plen, iar alta pentru vot în absenţă.
Preşedintele a mai declarat că bugetul de pensii pentru anul viitor are un deficit de 3,6 miliarde de euro iar noua lege a pensiilor garantează că statul va putea să le plătească. Liderul României a avertizat că banii care lipsesc vor fi împrumutaţi, iar împrumuturile vor fi suportate tot din banii populaţiei active.
“Trebuie să fim conştienţi că nu putem trăi cu cifrele de acum. Nu mai putem consuma mai mult decât producem, ca să nu prăbuşim România”, a declarat Traian Băsescu. “În 2004, la sfârşitul guvernării Nastase, în România erau 6,3 milioane de asistaţi social. În 2008, când economia duduia, erau 13, 8 milioane de asistaţi sociali. Aici sunt autostrăzile, în demagogia de a se da ajutoare sociale pentru că erau aducători de voturi”, este de părere preşedintele.
Potrivit lui Traian Băsescu, noua lege a pensiilor garantează că statul va putea să le plătească. “Tot va trebui să împrumutăm bani, dar nu sumele uriaşe de acum”, a completat preşedintele.
Preşedintele a mai afirmat că “structurile” care l-au făcut pe Emil Constantinescu să se recunoască înfrânt nu au reuşit sa obţină un compromis cu el, fie ca este vorba de Sorin Ovidiu Vintu, Dan Voiculescu sau Dinu Patriciu. “În 5 ani si jumătate, cei care l-au facut pe domnul Constantinescu să se declare învins nu au reuşit să obţină un compromis cu mine. Continui să fiu un politician care spune: “Nu am a negocia cu voi interesele românilor”.

Related posts

Leave a Comment