Berăria Culturală aduce în dezbatere criza refugiaţilor şi islamofobia

Cea de-a 49-a ediţie a Berăriei Culturale, care va avea loc astăzi de la ora 18:30 în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus, va aduce în dezbatere criza refugiaţilor şi islamofobia.Realizatorul și moderatorul acestor dezbateri, comunicatorul Ion Novăcescu, l-a invitat turcologul Tasin Gemil, directorul Institutului de Turcologie și Studii Central-Asiatice. Profesorul Tasin Gemil va fi însoțit de un alt turcolog, Călin Felezeu, alături de care va disemina tema de discuţie aleasă.

“Situația devine din ce în ce mai dramatică în marea problemă a Europei, care este în aceste zile „criza refugiaților”. Grupul de la Vișegrad (format din Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia) cere blocarea Greciei și eliminarea sa din spațiul Schengen, pe motiv că aceasta ar fi responsabilă de acest exod masiv al refugiaților veniți din Siria și Turcia. Spiritele sunt extrem de tensionate, înaintea summit-ului Consiliului Europei, de joi, după ce cancelarul german Angela Merkel a fost părăsită până și de aliatul său principal, Franța. În același timp, cresc resentimentele europenilor față de refugiați, după incidentele din marile orașe ale continentului”, a afirmat jurnalistul şi istoricul In Novăcescu.

Proiectul „Berăria Culturala”, al Fundației Armonia, a intrat în cel de-al patrulea an de activitate şi este finanțat și sprijinit de Ursus Breweries și municipalitatea clujeană. Intrarea este liberă.

Related posts

Leave a Comment