Duo pianistic într-un recital cameral la Academia de Muzică din Cluj

Un recital cameral la două piane va avea loc la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.Cameralul se va ţine vineri, 18 februarie 2016, cu începere de la ora 19.

Recitalul este susţinut de către tinerele pianiste Boglárka Oláh și Ioana Veţean-Muntean, studente la Conservatorul clujean. Duo-ul lor pianistic s-a format în anul 2013, sub îndrumarea prof. univ. dr. Vera Negreanu şi s-a remarcat încă de la început în cadrul concursului „Duo Pianistic” din Cluj-Napoca, unde a obținut Marele Premiu. Tinerele au participat în anii 2014 şi 2015 la cursul de măiestrie susţinut de Marialena Fernandes de la Universität für Musik und Darstelende Kunst Wien. În 2015, formația a concertat alături de Filarmonica „Banatul” din Timişoara, interpretând Concertul pentru două piane de Max Bruch sub bagheta dirijorului Roberto de Maio.

Cei pasionaţi vor putea audia, în interpretarea tinerelor studente, Sonata pentru două piane în Re major, KV 381 de Wolfgang Amadeus Mozart, Variaţiuni pe o temă de Paganini pentru două piane de Witold Lutoslawski, Suita pentru două piane Scaramouche, op. 165b de Darius Milhaud, Mirrors and reflections de Jerry Sieg.


Related posts

Leave a Comment