Premiera piesei „Ba se poate!”, la Cluj

Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca găzduiește marți, 3 decembrie, de la ora 20.00, premiera națională a documentarului “Ba se poate!”, care prezintă o rețetă educațională de succes. Filmul prezintă cinci licee care şi-au crescut semnificativ rata de promovabilitate la bacalaureat în urma implementării unui proiect de educaţie prin coaching.
Documentarul ”Ba Se Poate!” prezintă povestea a cinci licee tehnologice din Romania care şi-au crescut rata de promovabilitate de la 2 la 40% în urma implementării proiectului “Zburd – Educaţie prin coaching”. Proiectul Zburd a fost implementat de către Asociaţia ROI în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Câmpulung-Muscel. Timp de doi ani, membrii asociaţiei au consolidat prin coaching relaţia elev-profesor-părinte, lucru care a contribuit la creşterea performanţei fiecărui liceu implicat în program. Simona David-Crisbăşanu, iniţiatoarea proiectului, împreună cu numeroasa echipă de coach au adus astfel o premieră în educaţia din România, prin conştientizarea faptului că schimbarea cea mai puternică şi facilă vine din interior. Ei au sudat legătura dintre cei trei actori principali în procesul schimbării -elevii, profesorii şi parinţii- şi împreună au identificat ţintele, paşii şi soluţiile pentru a depaşi, în fiecare caz, nivelul de liceu foarte slab.
Regizorul Tedy Necula a documentat derularea proiectului şi a realizat un lungmetraj educaţional. Filmul ”Ba Se Poate!” surprinde poveştile de succes ale elevilor, profesorilor şi părinţilor din fiecare liceu.
„M-a fascinat ambiţia cu care elevii au depăşit barierele impuse de statutul lor social sau de nivelul general de educaţie din cele cinci licee. Am reuşit să aratăm drumul spre succes al elevilor. Ei, împreună cu coachii, profesorii şi părinţii au arătat că <> să performezi în plan educaţional şi personal, atunci când cineva te ajută să conştientizezi propriul tău potenţial. Filmul trebuie să ajungă la cât mai multe licee din Romania, iar în acelaşi timp va fi propus pentru selecţie la 400 de festivaluri internaţionale de film.”, a declarat regizorul filmului, Tedy Necula.
Deopotrivă inspiraţional şi servind ca ghid de bune practici pentru celelalte licee care aspira la un nivel superior de performanţa, filmul va fi distribuit în cinematografele din ţară începând cu 3 decembrie. Imaginea filmului este semnată de Cosmin Nistor, iar coloana sonoră aparţine compozitorilor Georg Mausolf şi Nicklas Bauske.

Related posts

Leave a Comment