Avertizare de ninsori și vreme rea

O avertizare de ninsori și vreme rea, valabilă pentru întreaga țară, a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Aceasta intră în vigoare de luni, 07.12.2020, de la ora 14:00, până marți, 08.12.1010, la ora 10:00.

Astfel, în acest interval în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15-20 cm.

Potrivit ANM, cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70- 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45-55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei, informează meteorologii.

Related posts

Leave a Comment