„Aurul Rinului” închide Toamna Muzicală Clujeană

Opera în concert „Aurul Rinului” (Das Rheingold) de Richard Wagner închide ediţia din 2017 a Festivalului Internaţional Toamna Muzicală Clujeană.

Concertul va fi dirijat de Gabriel Bebeşelea, asistat de Cristian Spătaru.

Cu această ocazie, toţi cei prezenţi vor audia artişti de renume mondial, precum mezzosoprana Ruxandra Donose, bas-baritonul Carsten Wittmoser şi baritonul Michael Mrosek.

Publicul va fi introdus în Tărâmul Nibelungilor atât prin calitatea muzicală, pentru care orchestra şi soliştii implicaţi se pregătesc de foarte mult timp, iar intregirea instrumentelor vine cu forţe din Bucureşti şi Budapesta – instrumente create special pentru opera lui Wagner, de care Clujul nu dispune – precum tubele wagneriene, o trompetă bas şi un trombon contrabas, dar şi prin spectacolul deosebit de lumini pregătit pentru acest eveniment.

”Pentru că ne dorim ca această producţie să poată fi vizionată de cât mai multă lume, fiind un eveniment unic în România, publicul este invitat atât la repetiţia generală din 27 octombrie, cât şi la închiderea oficială a festivalului Toamna Muzicală Clujeană, în 28 octombrie, începând cu ora 19, la Colegiul Academic”, precizează conducerea Filarmonicii din Cluj.

Opera este supratitrată în limba română, iar întreg spectacolul durează 2 ore şi jumătate, fără pauză.


Related posts

Leave a Comment