Au început demolările caselor de lângă Platinia – Se face loc pentru modernizarea străzilor

În Cluj-Napoca au început demolările caselor de lângă Platinia pentru a face loc unei noi străzi de acces, ca parte a investiției municipalităţii: „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă”. 

Mai multe case din Cluj-Napoca vor fi demolate pentru a face loc noului proiect de modernizare şi lărgire a străzilor din zona Platina Mall şi Calea Mănăştur. Lucrările au fost surprinse într-o filmare din dronă realizată de pagina Legat de Cluj. Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a confirmat miercuri că au fost demarate lucrările de demolare a unor imobile în cadrul proiectului de modernizare a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente.

Municipiului Cluj-Napoca a alocat din bugetul local suma de 9.266.131 lei pentru exproprierea integrală sau parțială a unui număr de 48 de imobile, din care 25 de imobile din domeniul privat și 23 de imobile din domeniul public al municipiului. Exproprierea imobilelor incluse în proiect s-a finalizat a începutul acestui an.

Valoarea totală a investiției „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” este de 54.328.940,68 lei (cu TVA), bani proveniți din bugetul local și din alte surse. Durata de realizare a lucrărilor este de doi ani.

„Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” va avea ca rezultat:
– Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
– Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
– Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
– Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
– Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
– Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Related posts

Leave a Comment