Grevă a angajaților Ryanair – Zeci de zboruri au fost anulate, iar sute de pasageri afectați

Pandemia de coronavirus a determinat companiile de zbor și operatorii din aeroporturi să reducă numărul angajaților. Ridicarea restricțiilor și revenirea la fluxul de călători de dinainte de începerea pandemiei a creat mari dificultăți în ceea ce privește transporturile aeriene. În această situație, angajații companiilor aeriene au decis organizarea de greve în vederea obținerii unor condiții de muncă și salarii mai bune. Angajații British Airways au anunțat, de asemenea, că vor organiza greve pe parcursul verii.

În ceea ce privește greva celor de la Ryanair din Spania, Portugalia și Belgia, aceasta va ține trei zile. Compania aeriană low-cost a anulat deja zeci de zboruri. Este de așteptat ca în weekend să organizeze greve și personalul din Franța și Italia. Angajații Ryanair vor intra din nou în grevă la sfârșitul lunii. Angajații se plâng că legile locale ale muncii nu sunt respectate.

Condițiile sunt îngrozitoare. Un membru al echipajului nici măcar nu are voie să ia o sticlă de apă într-un zbor”, a spus Ricardo Penarroias, președintele SNPVAC, sindicatul din spatele retragerii Portugaliei.

Săptămâna trecută, Ryanair a declarat că a negociat contractele de muncă cu majoritatea personalului și că nu se așteaptă la greve.

Zborurile din Belgia sunt cele mai afectate întrucât, compania Brussels Airlines a început o grevă joi, iar aceasta va determina anularea a 60% din zborurile programate. În total, se preconizează că 21 de mii de pasageri din Belgia sunt afectați de această situație. În Spania guvernul a obligat angajații să lucreze pentru a menține serviciile minime, iar în Portugalia personalul aflat în grevă a fost compensat cu angajați din alte țări.

Sunt însă așteptate greve și la nivelul altor sectoare, precum acela al prelucrării petrolului. Sindicatul francez CGT a anunțat că va organiza, tot azi, o grevă, revendicare principală a angajatilor TotalEnergies, fiind legată de salarii. Conducerile statelor europene sunt îngrijorate din cauza creșterii inflației. Aceștia se așteaptă la creșterea numărului grevelor în perioada următoare.

Sursa: Biziday

Related posts

Leave a Comment