Au fost reluate lucrarile pe drumul Iclod – Alunis – Corneni

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că pe drumul judeţean DJ 161C Iclod – Aluniş – Corneni au fost reluate lucrările de modernizare şi reabilitare demarate în cursul anului trecut. În această fază a proiectului este vizat sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300.

 

 

Lucrările au demarat prin decolmatarea şi betonarea coronamentelor la podeţele cu diametrul de 800 de mm, montarea podeţelor cu diametrul de 1000 mm şi executarea de şanţuri de pământ. În perioada următoare operaţiunile vor intra în etapa complexă de aşternere a stratului de piatră şi, mai apoi, de aşternere a celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

 

Modernizarea şi reabilitarea acestui drum judeţean va asigura cetăţenilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

 

”Având drept scop reabilitarea căii de rulare, în profunzimea drumului, începând de la fundaţie şi până la aşternerea celor două straturi de asfalt, investiţia prevede şi realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

 

Reamintim în acest context faptul că, în cadrul aceluiaşi proiect de investiţii, sectorul de drum Aluniş – Corneni în lungime de 2,7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost integral asfaltat în cursul anului trecut”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

 

 

Related posts

Leave a Comment