Atelier de meșteșuguri tradiționale pentru elevi, la Dej

Zeci de elevi din Dej se vor putea familiariza cu lumea satului de altădată, în ultima săptămână din vacanța de vară.

Astfel, aceștia vor putea participa, în perioada 4-8 septembrie 2023, la o serie de ateliere de mestesuguri tradiționale, găzduite de Muzeul Municipal Dej, unde vor putea să viziteze și Colecția de Artă Populară și Etnografie din cadrul instituției.

În cadrul manifestării organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej, se desfășoară ateliere zilnice, care au ca principală activitate familiarizarea tinerei generații cu meșteșugurile tradiționale, precum:
– modelaj – ceramică;
– confecționat podoabe;
– păpuși și măști;
– ateliere de gastronomie.

De asemenea, tinerii vor putea viziona și filme documentare etnografice, realizate de CJCPCT Cluj.

Activitățile au loc sub îndrumarea profesoarelor Daniela Katona și Mariana Selin, iar participarea este gratuită, în limita a 20 de copii pe zi. Informații și înscrieri, la Muzeul Municipal Dej.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj se bucură de o bună colaborare cu Muzeul Municipal Dej, coordonator Constantin Albinetz, muzeografi Cristina Tudor și Ovidiu Rus, prin dezvoltarea unor proiecte comune, care au ca activitate principală deprinderea de către tânăra generație a meșteșugurilor, tradițiilor și obiceiurilor populare.

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul din Cluj-Napoca a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane

Produsele tradiționale din județul Cluj, degustate la Cracovia

Related posts

Leave a Comment