ASR Principele Constantijn al Țărilor de Jos la Cluj: România are o mare ambiție de a fi în vârful dezvoltărilor tehnologice

Clujul a devenit unul dintre cele mai importante centre europene din domeniul noilor tehnologii, afirmă experții invitați la una dintre cele mai importante conferințe din acest domeniu, Techsylvania. Acest eveniment, organizat la Cluj Innovation Park, un ecosistem creat de Primăria Cluj-Napoca, reunește sute de experți în tehnologii precum Inteligența Artificială. La eveniment participă personalități precum Principele Constantijn al Țărilor de Jos, fratele mai mic al regelui olandez Willem Alexander, ori Yossi Matias, vicepreședinte al Google, a cărui familie își are originile în comunitatea evreiască din Transilvania.

În ultimii ani, Clujul a devenit un adevărat centru al tehnologiei europene. Mai ales domeniul IT performează foarte bine. De aceea, România are capacitatea de a deveni un loc care va cunoaște o dezvoltare foarte rapidă în domeniul tehnologic, a declarat ASR Principele Constantijn al Regatului Țărilor de Jos.

”Ceea ce am remarcat aici este o mare ambiție de a fi în vârful dezvoltărilor tehnologice. Toată lumea vorbește aici, la acest eveniment, despre Inteligența Artificială. Prietenii noștri din marile companii sunt foarte bine integrați în ecosistemul local, iar acest lucru este foarte important. Este bine că marii jucători tehnologici, precum Google, sunt interesați în ecosistemul dumneavoastră local, investesc în creșterea lui și veți descoperi că sunt oameni care vin din acești giganți își creează propriile lor companii și produc o mare energie antreprenorială”, a spus ASR Principele Constantijn al Țărilor de Jos.

Domeniul Inteligenței Artificiale cunoaște o dezvoltare foarte rapidă. Există aplicații dezvoltate în domeniul Inteligenței conversaționale, care ajută oamenii în domenii foarte diverse. Dincolo de roboții software capabili să scrie texte, există aplicații foarte bune care îi pot ajuta pe candidați să se pregătească pentru certificări profesionale, precum validarea diplomelor medicale ori interviuri pentru găsirea unei slujbe, spune unul dintre vicepreședinții unui gigant software, Yossi Matias.

”Este un instrument puternic, care oferă oricui posibilitatea să se exprime. Și îi ajută pe mulți să se transforme. Când vă gândiți la ce putem face cu inteligența artificială conversațională, ne dăm seama că sunt foarte multe posibilități. Vreau să vă împărtășesc ceea ce s-a produs chiar înaintea ultimului val din domeniul inteligenței conversaționale. Ne-am dat seama că tot mai mulți oameni se conectează cu aceste aplicații și le înțeleg mai bine, în domenii precum certificările profesionale. Mulți oameni ne-au spus că au dobândit informații bune în domenii precum IT sau cel economic, însă mulți au folosit aceste aplicații pentru a se pregăti pentru interviuri de angajare”, a spus Yossi Matias.

Însă dezvoltarea Inteligenței Artificiale ajută oamenii dincolo de domeniul economic. Au apărut, de exemplu, aplicații care pot prezice, cu un avans de o săptămână, producerea unor inundații. Aceste aplicații utilizează date de tip meteo sau de tip hidrologic. Aceste aplicații deja deservesc 460 de milioane de oameni din 80 de țări. Acest fenomen arată, spun experții, că dezvoltarea tehnologică trebuie produsă doar în interesul umanității și în așa fel încât nimeni să nu fie exclus de la avantajele oferite de această transformare.

Foto: Valentin Lungu

Citiți și:

Povestea fascinantă a banilor ardelenilor de acum 250 de ani, care încă mai circulă în țările arabe

Related posts

Leave a Comment