Arhiepiscopul greco-catolic de Petra si Philadelphia (Iordania) a luat parte la pelerinajul romanilor uniti din Cluj

Mii de persoane au luat parte la pelerinajul greco-catolicilor organizat de Naşterea Fecioarei Maria. Alături de episcopul român unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, şi de clericii şi de credincioşii români, s-a aflat şi arhiepiscopul greco-catolic de Petra şi Philadelphia din Iordania, IPS Joseph Gebara.

Pelerinajul de Naşterea Fecioarei Maria a început de vineri seara, cu momente de rugăciune şi reculegere la mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului. La mănăstire au mers episcopul român unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, împreună cu arhiepiscopul greco-catolic melkit de Petra şi Philadelphia, IPS Joseph Gebara. Sâmbătă dimineaţa, sute de persoane s-au strâns în faţa catedralei greco-catolice din Cluj şi au pornit pe jos, în procesiune, spre mănăstirea Surorilor Maicii Domnului.

 

 

La procesiune au luat parte episcopul greco-catolic, PS Florentin Crihălmeanu, însoţit de vicarul său general, monseniorul Călin Bot, de zeci de preoţi, călugări şi călugăriţe din diferite ordine şi congregaţii. Apoi, în curtea mănăstirii de la marginea oraşului a fost oficiată liturghia arhierească, iar pelerinii au primit binecuvântarea episcopului.

 

 

Related posts

Leave a Comment