Aproape 6.500 de candidaţi susţin proba scrisă la Limba Maternă în cadrul Bacalaureatului 2020

Absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale au susţinut astăzi, 23 iunie 2020, proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă în cadrul examenului de Baclaureat.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la nivel naţional, pentru această probă, s-au înscris 6.479 de candidaţi, dintre care: 5.540 – pentru limba maghiară, 782 – pentru limba germană, 80 – pentru limba ucraineană, 23 – pentru limba italiană, 43 – pentru limba slovacă, 13 – pentru limba sârba, 5 – pentru limba croată şi 4 – pentru limba turcă.

După acest test, elevii urmează să suţină, în 24 iunie, proba obligatorie a profilului şi, în 25 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate se vor face cunoscute în data de 30 iunie, urmând ca în aceeaşi zi, respectiv, în data de 1 iulie, până la ora 12:00, să poată fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa în data de 5 iulie.

Candidaţii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 vor avea o sesiune specială a Bacalaureatului, programată să înceapă în data de 6 iulie.

Reamintim faptul că în contextul impus de COVID-19,  toţi cei care s-au prezentat pentru a susţine examenul maturităţii au fost supuşi testării epidemiologice. Mai exact, la intrarea în centrul de examinare, atât candidaţilor, cât şi personalului didactic le-a fost măsurată temperatura. Cei care au înregistrat peste 37,3 nu au fost admişi în unitate. Pentru protecţie şi evitarea contactării virusului, sunt asigurate materialele şi echipametele de protecţie, este realizată curăţenia şi dezinfectarea spaţiilor şi zonelor de contact, sunt afişate măsurile de protecţie şi informare, sunt marcate corespunzător intrările, ieşirile, dar şi sensul de deplasare şi, de asemenea, sunt asigurate, în permanenţă, prosoapele de hârtie, săpunul şi dezinfectantul. Totodată, în sălile de examinare se va păstra distanţa de cel puţin doi metri între candidaţi.

Related posts

Leave a Comment