A început TIFF 2013. Este o ediție de criză, spune directorul Mihai Chirilov

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania a fost deschisă printr-o gală organizată în cinematograful amenajat în aer liber chiar în centrul Clujului, în Piața Unirii. Din cauza bugetului mai scăzut, ceremonia nu a fost atât de fastuoasă ca în alți ani.
În ciuda vremii reci, cinematograful în aer liber din centrul Clujului a fost plin ochi. Printre actorii care au pășit pe covorul roșu s-au numărat Luminița Gheorghiu și Dorel Vișan. Ceremonia de deschidere a fost lipsită de fastul din anii trecuți, din cauza reducerii bugetelor, spune directorul festivalului, Mihai Chirilov.

Mulți dintre clujenii care nu au luat parte la ceremonia de deschidere spun că vor trece pe la cinematograf în zilele următoare. Ediția din acest an a festivalului a fost deschisă de filmul regizorului spaniol Pedro Aldomovar, Amanții pasageri. Festivalul își păstrează secțiunile tradiționale, precum Supernova, Umbre sau 3×3, însă va avea și numeroase evenimente culturale din afara cinematografiei, de la dezbateri la expoziții foto.

Related posts

Leave a Comment