A început Campionatul Internațional de Pizza la Cluj


La Cluj este în plină desfășurare Campionatul Internațional de Pizza. 25 de participanți își demonstrează măiestria în fața unui juriu internațional. De la ora 18.00, va avea loc Pizza Party, iar publicul va avea ocazia să deguste, gratuit, creațiile gastronomice ale concurenților. Festivitatea de premiere este programată de la ora 19.00.
Esplanada din fața Centrului Cultural Casino din Cluj a devenit o adevărată arenă în care se înfruntă specialiștii în pizza. Fiecare dintre ei își păstrează cu strășnicie rețeta, iar opiniile cu privire la cât trebuie maturat aluatul sau ce anume ar trebui să conțină o pizza veritabilă sunt atât de puternice încât au dat naștere unor adevărate curente gastronomice, spune una dintre membrele juriului, Iulia Drăguț.

”Sunt mai multe școli de pizza. Unii spun că aluatul trebuie maturat 50 de ore, alți 12 ore, iar alții opt ore. Nu acest lucru este definitoriu… Definitoriu este ansamblul”, spune Iulia Drăguț.

Anumite rețete de pizza sunt cu totul inedite, spune unul dintre concurenți, Remus Galoș. El a pregătit o pizza desert. A folosit drept bază un amestec de mozzarella, gorgonzolla și Philadelphia, peste care a presărat caise, cireșe și nuci. Remus Galoș spune că, la început, românii sunt reticenți la acest fel de pizza, însă, după ce îl gustă, învață să îl aprecieze tot mai mult.

Dincolo de aprecierile juriului, testul final pentru toate felurile de pizza pregătite în cadrul campionatului de la Cluj va fi dat de confruntarea cu publicul. Clujenii sunt invitați să deguste gratuit aceste feluri de pizza, în Parcul Central, de la ora 18.00.

Related posts

Leave a Comment