Amenzi pentru viteză, nepurtarea centurii sau nerespectarea măsurilor COVID-19, în urma unei razii ale poliției, la Cluj

Miercuri, în intervalul orar 17:00 – 19:00, poliţiştii Biroului Rutier, împreună cu poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza de competență, în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic, precum şi pentru prevenirea producerii de accidente rutiere.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au urmărit, totodată, respectarea măsurilor, impuse în contextul actual al stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, au fost legitimate peste 320 de persoane şi au fost verificate aproximativ 298 de vehicule în trafic.

În total, s-au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 35 au fost aplicate conducătorilor auto ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, iar alte 15 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

Totodată, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 15  sancțiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

 

Related posts

Leave a Comment