Agricultura românească, văzută din tractor

O jurnalistă, numită Patricia Pop, a avut o idee originală de a promova agricultura românească. Ea a creat un proiect, numit ”România văzută din tractor”. Cu ajutorul unui tractor agricol, vreme de mai mulți ani, a străbătut toate regiunile României și s-a întâlnit cu fermieri, cu producători de echipamente pentru agricultură și cu reprezentanți ai instituțiilor publice. Punctul final al turului din acest an a fost Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Jurnalista Patricia Pop a descoperit că satul românesc ascunde povești incredibile ale fermierilor care au reușit să învingă toate greutățile și să aibă succes. Pentru a relata aceste povești, ea a conceput un tur al țării, numit România văzută din tractor. În ultimele săptămâni, ea a străbătut opt județe din Transilvania.

Punctul terminus al acestui tur a fost Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Astfel de proiecte merită să fie susținute, spune președintele senatului universității clujene, profesorul Viorel Mitre.

Proiectul de promovare a agriculturii românești va continua anul viitor printr-o serie dedicată fermelor ecologice. 

Related posts

2 Thoughts to “Agricultura românească, văzută din tractor”

Leave a Comment