Adriean Videanu: Nu e un capăt de ţară dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte


Un fost ministru, Adrian Videanu, spune senin că nu este un capăt de ţară dacă preţurile gazelor şi gigacaloriei vor creşte.Chiar dacă preţurile gazelor şi energiei termice vor creşte cu 5-6%, “nu este un capăt de ţară”, iar cheltuielile suplimentare ale fiecărei familii vor fi nesemnificative, consideră fostul ministru.
El a făcut această afirmaţie întrebat dacă ANRE va majora preţul gazelor şi în contextul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a spus că în Guvern, pe când mai deţinea portofoliul Finanţelor, s-a discutat despre o majorare a preţului gazelor cu 7%, informează Mediafax.
Preşedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti, a afirmat, joi, că în luna noiembrie Autoritatea va finaliza o analiză privitoare la evoluţia preţurilor gvazelor naturale livrate consumatorilor.
“Noi nu facem speculaţii pe această temă. În momentul când vom avea o variantă clară, în care vom ţine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veţi fi anunţaţi”, a declarat Plaveti după o conferinţă de presă.
Preţurile la gaze şi energie nu au suferit modificări în acest an. Tariful gazelor naturale a scăzut cu 5% la 1 iulie 2009, după ce la 1 mai a fost redus cu 3%, iar preţul plătit de populaţie pentru electricitate a fost menţinut şi în 2009.
Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei estimează o creştere a preţului la gaze cu 5%.

Related posts

Leave a Comment