Adolescenţi germani cu probleme, trimişi în Portugalia, România sau Polonia pentru reabilitare

Până la 600 de adolescenţi germani care au comis infracţiuni sau au probleme cu drogurile au fost trimişi în ţări precum Portugalia, România sau Polonia pentru reabilitare, într-un program controversat, criticat de reprezentanţii serviciilor de protecţie a copilului, informează Sunday Express.Tinerii care au ajuns în regiunea Algarve din Portugalia au început să fie trimişi acasă, după ce a ieşit la iveală faptul că reprezentanţii serviciilor de protecţie a copilului nu erau la curent cu acest program de reabilitare, potrivit Mediafax.
Adolescenţii, cu vârste între 11 şi 17 ani, au fost trimişi să locuiască împreună cu diferite familii din ţări precum România sau Polonia, după ce au săvârşit fapte de vandalism sau de mică infracţionalitate, reprezentanţii statului german plătind până la 6.000 de lire sterline pentru reabilitarea fiecăruia dintre ei.
Aproape 600 de copii au fost incluşi în programul al cărui scop este să îndepărteze tinerii de tentaţiile care îi înconjurau acasă. Criticii proiectului susţin că autorităţile germane încearcă “o curăţare a societăţii de copiii cu probleme”, trimiţându-i peste hotare.
De asemenea, autorităţile portugheze au cerut încetarea programului, după ce a reieşit că unii adolescenţi s-au sinucis şi alţii au recidivat. Astfel, peste 30 de copii au fost deja trimişi înapoi în Germania, iar alţi 70 ar putea fi returnaţi în scurt timp.

Related posts

Leave a Comment