AcTIFF: Prima aplicaţie cu Inteligenţă Artificială, realizată de Şcoala Informală de IT pentru TIFF

Brand de Cluj, lider în sectorul educaţiei informale pe segmentul IT, confirmat la nivel naţional de parteneriatele cu angajatorii de top şi cei peste 2500 de absolvenţi, Şcoala Informală de IT a realizat prima aplicaţie cu AI (Inteligenţa Artificială) pentru cinefilii TIFF – AcTIFF. Aplicaţia web este destinată colectării de feedback pentru proiecţiile care vor rula la festivalul din acest an. ”Astfel, Şcoala Informală de IT duce cronica de film un nivel mai departe: printr-un simplu selfie vei putea arăta prietenilor cum ai trăit povestea marelui ecran. O funcţie de recunoaştere facială, bazată pe inteligenţa artificială, va scana chipul cinefilului şi va produce, dincolo de cuvinte, prima cronică de film exclusiv vizuală”, spun reprezentanţii şcolii.
”Cu toate că am început lucrul în urmă cu doar două luni, avem planuri ambiţioase pentru ediţia următoare. Aceasta vizează dezvoltarea de aplicaţii native pentru segmentul mobile (Android si iOS), astfel orice feedback pentru versiunea curentă va fi extrem de valoros”, spune Daniel Costea, software architect şi mentor SIIT.
”AcTIFF reinventează modul în care oferim feedback! Suntem mândri de lansarea acestui proiect în exclusivitate pentru festivalierii TIFF. În mod experimental, aplicaţia va da posibilitatea utilizatorilor să îşi exprime opinia despre proiecţiile TIFF, utilizând nici mai mult, nici mai puţin decât propria expresie facială. Astfel, va fi suficient să îţi scanezi faţa pentru a oferi feedback instant filmului care tocmai a rulat”, a explicat pentru cinefili Răzvan Voica, CEO şi fondator Şcoala Informală de IT.

Related posts

Leave a Comment