Accident la Mina Uricani: 5 oameni sunt blocaţi în subteran


O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din judeţul Hunedoara. Cinci persoane care lucrau la un transformator au fost prinse în subteran în momentul deflagraţiei, informează Realitatea TV.Accident la Mina Uricani din judeţul Hunedoara. Mai mulţi angajaţi au rămas blocaţi în subteran. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Iacob Raţiu, a declarat, la Realitatea TV, că din primele informaţii pe care le deţine, la mina Uricani ar fi avut loc o explozie, iar cinci lucrători sunt daţi dispăruţi. Potrivit reprezentantului ITM, lucrătorii blocaţi sunt electricieni, iar la încheierea programului cei cinci nu ar mai fi ajuns la suprafaţă.
“Ştim că a avut loc o explozie. La faţa locului sunt prefectul de Hunedoara şi conducerea minei. Asteptăm informaţii de la echipa de salvare pentru a afla informaţii despre starea lor”, a declarat Karoly Borbely, secretar de stat în ministerul Economiei.
“E vorba de un accident în mină. Cinci electricieni care lucrau la revizia unui transformator. După ce şi-au terminat programul de muncă a fost un suflu, o explozie. Din păcate în mină pot apărea astfel de sufluri, să dea Dumnezeu să nu fie răniţi. Este la mină prefectul, echipa de salvatori. Programele de revizii se fac în weekend pentru a nu bloca procesul de producţie”, a declarat Dan Buhăiescu, primarul din Uricani.
Salvatorii mineri asteaptă un semn să coboare în subteran. Trebuie verificat dacă nu există încărcătura de metan.
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
“Am ajuns la mină. O echipă de electricieni cu şeful executau o operaţiune, au anunţat că au ajuns la finalizare, s-a întâmplat ceva cu echipa de salvatori. Au intrat doar să decupleze electricitatea. Sunt două echipe una intră în avans, a doua în spate. S-a intrat doar pe galeria principală. Minerii sunt blocaţi la 430 de metri sub pământ”, a declara Ileana Bodea, şef serviciu ITM.
“S-au luat primele măsuri, am mobilizat două echipaje, medicul şef din Timişoara pleacă acum şi este pus un elicopter în aşteptare la Băneasa. Toată operaţiunea de salvare rămâne în sarcina echipelor miniere de salvare, echipele SMURD vor prelua imediat orice persoană rănită la scoaterea lor pentru a fi trasferate la cel mai bun spital. Vom fi pregătiţi”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
“Pâna la ora actuala cinci mineri sunt prinşi în subteran suntem pregatiţi au fost anunţaţi medicii de la neurochirorugie, chirurgie plastică, reanimare”, a declarat Alin Vasilescu, spitalul de Urgenţă Petroşani.
La faţa de locului au ajuns şi trei procuori specializaţi pe astfel de accidente.
La Mina Uricani mai lucrează aproximativ 800 de oameni. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că se luptă pentru ca această mină să nu fie închisă în perioada următoare.

Related posts

Leave a Comment