E un mit vechi care sugerează că băutorii notorii rezistă la băutură, dar conform unui studiu recent, 1 din 5 decedați în Sua cu vârsta între 20-49 de ani au la cauze, băutura excesivă. Dependenții de alcool au avut rezultatele afectate semnificativ la testele cognitive și motorii, până la trei ore după consumul băuturilor alcoolice.
„Ideea că o persoană poate deveni tolerantă la expunerile mari de alcool e întâlnită peste tot, în social media și industria filmelor. Studiul nostru a găsit doar un anumit grad de creștere a toleranței, dar depinde într-adevăr de cât de mult alcool e consumat, cât de rapid și cât de mult timp a trecut de la consum.”, a declarat pentru CNN autorul studiului Andrea King, profesor de sihiatrie și neuroștiințe comportamentale la Universitatea din Chicago.
„Doar aproximativ 10% dintre persoanele dependente, urmează un tratament pentru recuperare, în timp ce consumul excesiv de alcool este în creștere, ceea ce înseamnă în jur de 4 pahare în primele două ore de la consum.”, a mai spus King.
Unii consumatori depășesc limita băutului excesiv și intră în intervalul „consumului de mare intensitate”. Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism din Sua, acest tip de consum este definit ca consumul de alcool la niveluri de două ori mai mari decât consumul excesiv.
Tipurile tinerilor care consumă alcool
Conform studiului publicat săptămâna trecută, acesta a analizat trei tipuri de tineri adulți consumatori de alcool. Cei mai mulți erau în vârstă de 20 de ani și făceau parte dintr-un proiect social din Chicago concentrat pe consumul de alcool. În cei 397 de participanți la studiu, erau incluși băutori de ocazie, băutori pasionați de socializare și cei care au abuzat de alcool.
Băutorii ocazionali sunt aceia care beau până la șase pahare pe săptâmână, dar nu beau în exces. Băutorii pasionați de socializare sunt cei care beau cel puțin 10 pahare pe săptămână și consumă alcool de maxim 5 ori într-o lună.
Băutorii care abuzează de alcool, consumă 28 sau mai multe pahare pe săptămână, în dreptul bărbaților, iar femeile minim 21 de pahare; aceștia au băut excesiv cel puțin zece zile într-o lună.
La doze mai mare consumate, persoanele dependente de alcool au avut cu 50% mai mult afectate capacitățile mentale și motorii, decât atunci când au consumat doze mai mici și nici nu au mai revenit la performanțele de bază după trei ore.
„Acest studiu pune în lumină limitările toleranței, chiar dacă ai multă experiență în consumul de alcool, asta nu înseamnă că nu ești afectat – acesta este o concluzie importantă.” a spus coautorul studiului Nathan Didier, analist în cercetare la Universitatea din Chicago, Laboratorul pentru cercetarea dependențelor.
CITEȘTE ȘI:
Alexandrion Grup va susține inițiativa guvernamentală referitoare la reducerea consumului de alcool
[…] Băutorii notorii nu rezistă la cantitățile mari de alcool […]