ClujInsider: 10 milioane de lei pentru infrastructura de apă din patru sate ale comunei Aghireșu

Autorizația de construire în vederea execuției lucrărilor de alimentare cu apă în patru sate ale comunei Aghireșu, respectiv Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu a fost semnată, scrie Cluj Insider.

În prezent, alimentarea cu apă a celor patru localități este una improprie; se bazează, în principal, pe fântâni și instalații proprii de alimentare cu apă din pânza freatică. În acest fel, calitatea apei consumate este necorespunzătoare, atât din punct de vedere chimic cât, mai ales, bacteriologic.

Proiectul prevede extinderea actualului sistem de alimentare cu apă de pe teritoriul localității Aghireșu Fabrici, administrat de Compania de Apă „Someș”. În total, pe teritoriul celor patru localități învecinate vor fi construiți peste 18.000 metri de rețele de distribuție a apei. În plus, pe traseul conductei vor fi amplasate rezervoare de înmagazinare, stații de pompare și stații de monitorizare a debitelor. De asemenea, vor fi executate 215 branșamente și racorduri la locuințe.

Conform devizului general, investiția Primăriei Aghireșu are o valoare totală de 10.105.771 lei. Durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Related posts

Leave a Comment