2017 aduce noi angajări în industria IT

Companiile de IT din Cluj vor să facă noi angajări în anul 2017. De cea mai mare trecere se bucură specialiştii în tehnologie capabili să creeze aplicaţii pentru dispozitivele mobile, dar şi specialiştii în clouding, arhitectură de software şi securitate cibernetică.

Anul 2017 va aduce crearea a minim 1.500 de noi locuri de muncă în industria IT, spun specialiştii în resurse umane. Companiile clujene din domeniu ar putea crea un număr dublu de locuri de muncă, dacă ar avea suficienţi specialişti. Multe dintre aceste companii fac angajări deoarece şi-au consolidat afacerile şi primesc noi comenzi din partea partenerilor din Occident. Tendinţa de mărire a echipelor este una generală, spune directorul unei companii de software cu capital american, Imprezzio Global, Tudor Ciuleanu. Compania Imprezzio Global are birouri deopotrivă în Cluj-Napoca şi în Oradea.

 

Companiile clujene recrutează atât tineri care abia au ieşit de pe băncile şcolii, cât şi programatori cu experienţă. Uneori, aceştia sunt aduşi din alte oraşe ale României. De mare trecere se bucură specialiştii în tehnologii mobile, clouding, în securitate cibernetică şi în arhitectură de software.

 

 

Related posts

Leave a Comment