200 de ani de la premiera „Bărbierului din Sevilla”, celebraţi la Opera clujeană

„Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini va fi jucat la Opera Română din Cluj-Napoca, cu ocazia celebrării a 200 de ani de la premiera piesei.La Opera Națională Română din Cluj-Napoca, spectacolul a fost jucat pentru prima dată în 9 aprilie 1928, fiind de atunci reluat în sute de reprezentații la fel de savuroase, aventuroase și pline de pasiune. Spectacolul îl aduce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care oferă un farmec unic poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina, în romantica Sevilla a secolului 18.

La nivel mondial, Figaro, personajul principal al operei bufe, și-a făcut debutul pe scena Teatrului Argentina din Roma, pe data de 20 februarie 1816, ținând capetele de afiș ale operelor din întreaga lume, în repetoriul cărora a rămas pentru totdeauna.

Distribuţia spectacolului jubiliar de acum este următoarea: Geani Brad (Figaro), Iulia Merca (Rosina), Tiberius Simu – invitat (Contele Almaviva), Cristian Hodrea (Don Bartolo), Simonfi Sandor (Don Basilio), Laura Essig – invitată, George Godja, Corneliu Huțanu, Ermil Rădulescu Chioreanu și Adela Bihari. Actorii vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj, aflată sub bagheta dirijoarei invitate Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică poartă semnătura lui Emil Strugaru.

Doritorii pot vedea piesa vineri, 19 februarie 2016, cu începere de la ora 18.30.

Related posts

Leave a Comment