Zone din Brăila şi Galaţi ar putea fi inundate controlat. Săptămâna viitoare este aşteptat vârful de viitură pe Dunăre

Scenarii de coşmar pentru locuitorii din Brăila şi Galaţi. Autorităţile se gândesc să inunde controlat cele două zone săptămâna viitoare, când este aşteptat vârful de viitură pe Dunăre. Între timp, se consolidează digurile.Ministerul Internelor şi Administraţiei caută deja soluţii pentru a preîntîmpina revărsarea Dunării.
La rândul său, directorul ANM, Ion Sandu, spune că situatia se poate agrava pentru ca în Ucraina se va forma săptămâna viitoare un ciclon care va aduce ploi intense.
După ce primarul din Dorohoi a declarat că nu înţelege simbolistica folosită de autorităţile statului atuncî cînd vine vorba de situaţii extreme – cum ar fi codul roşu de inundaţii, de exemplu – ministrul Vasile Blaga a anunţat măsuri drastice.
Vasile Blaga a avut şi o explicaţie pentru situaţia dezastruoasă din nordul Moldovei.
Cît despre pompierii care se aflau în misiune în vreme ce casele lor erau luate de viituri, ministrul Administraţiei a promis că aceştia vor fi ajutaţi să-şi refacă locuinţele.
Jandarmii şi localnicii lucrează la întărirea digurilor de pe Dunăre pe raza judeţului Tulcea
Revărsarea apelor continuă să ameninţe localităţile din zonele cu risc de inundaţii. Zeci de jandarmi lucrează la întărirea digurilor de pe Dunăre, în comuna Ceatalchioi, din judeţul Tulcea. Localnicii aflaţi în pericol sunt evacuaţi.
Două femei în vârstă din comuna Ceatalchioi au fost evacuate de pompieri.
Localnicii afectaţi de inundaţiile din judeţul Tulcea muncesc zi şi noapte la întărirea digurilor. Alături de ei, aproximativ 40 de pompieri au lucrat cot la cot. Oamenii se tem că dacă Dunărea va mai creşte vor rămâne sub cerul liber.
Cele mai afectate localităţi sunt Pătlăgeanca şi Plauru.
Şi în Sălcieni şi Ceatalchioi localnicii se tem clipă de clipă că Dunărea ar putea să le inunde casele.

Related posts

Leave a Comment