Zona euro a decis să ajute Grecia


Oficialii europeni încalcă tabuul şi intervin în sprijinul Greciei ca să nu intre şi euro în criză.Miniştri de finanţe ai statelor europene au căzut de acord să dea o mână de ajutor Greciei în lupta pentru stabilizarea finanţelor statului sud-european.
Potrivit Bloomberg, şefii finanţelor din cele 16 ţări în care circulă moneda unică europeană s-au întâlni luni la Bruxelles şi au pus bazele unei strategii pentru împrumuturi de urgenţă, în cazul în care Greciei nu-i vor ajunge economiile de 4,8 miliarde pe care plănuieşte să-i economisească mărind taxele şi reducând salariile. Deficitul bugetar al Greciei este de peste 12%, de patru ori mai mare decât maximul admis de UE.
Nu e de mirare că, într-un final, Eurolandul şi-a călcat pe inimă şi pe cutumă decizând să ajute un stat camarad aflat la anaghie fiscală.
Moneda euro trece prin cea mai grea perioadă a istoriei sale de 11 ani, iar angajamentul fără precedent asumat luni arată că există temeri că vria bugetară a Greciei s-ar putea extinde, speriindu-i pe investitori şi agravând declinul de 10% pe care euro-ul la înregistrat în raport cu dolarul de la sfârşitul anului trecut.

Related posts

Leave a Comment