Ziua Iei se va celebra și în Parcul Poligon din Florești

Ziua Iei se va celebra și în Parcul Poligon din Florești, joi, 22 iunie 2023, de la ora 19:00.

Evenimentul este organizat de către Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda”, în parteneriat cu Primăria Florești.

Sărbătoarea iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. În acest scop, în cadrul acestui eveniment, clasa de țesut-cusut a Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, coordonată de expert Ioana Mureșan, îi va învăța pe cei prezenți tainele cusutului iilor tradiționale românești. De asemenea, o mare varietate de obiecte realizate manual vor fi prezentate în Parcul Poligon de către meșterii populari. Experții școlii, Grigore Găurean și Victor Apostu îi vor iniția pe cei mici și cei mari în tainele desenului și graficii, în cadrul atelierelor care vor avea loc pe durata evenimentului.

Momentul va fi marcat și de un spectacol folcloric la care va participa Grupul Instrumental ,,Rapsozii Ardealului” al Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, secțiile externe – canto muzică populară, expert coordonator Adina hada și joc popular – Florești, expert coordonator Puiu Cristian Senteș.

Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj sunt reprezentați de cele 81 de Unități Administrativ Teritoriale din județul Cluj, interesul general al asociației fiind inclusiv îmbunătăţirea calităţii serviciului de salubrizare în județul Cluj.

Related posts

Leave a Comment