Ziua Iei, celebrată și de către Școala Populară de Arte, în Florești

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Florești, organizează joi, 23 iunie 2022, de la ora 18:30, în Parcul Poligon din Florești, Ziua Iei.

Sărbătoarea iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. În acest scop, în cadrul acestui eveniment, clasa de țesut-cusut a Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda” , coordonată de expert Ioana Mureșan, îi vor învăța pe cei prezenți tainele cusutului iilor tradiționale românești.

De asemenea, membrii Asociației Meșterilor Populari Clujeni, condusă de doamna Viorica Ciobanu, vor expune în spațiul Parcului Poligon.

Momentul va fi marcat și de un spectacol folcloric la care va participa Taraful ,,Rapsozii Ardealului” al Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, secțiile externe – canto muzică populară, expert coordonator Afina Hada, joc popular – Florești, expert coordonator Puiu Cristian Senteș și Joc popular – Gilău, experți coordonatori, Nicoleta și Ciprian Mureșan.

Related posts

Leave a Comment