Ştiinţă-sănătate: Homosexualitatea este genetică

Homosexualitatea este genetică şi nu reprezintă o deviaţie de comportament, aşa cum susţine Vaticanul, a declarat, joi, cercetătorul belgian Jacques Balthazart, la publicarea unei cărţi pe această temă.Balthazart este autorul unei lucrări intitulate “Biologia homosexualităţii. Ne naştem homosexuali, nu alegem să fim aşa”.
” O parte din factorii homosexualităţii sunt genetici, fiind vorba de partea pe care o cunoaştem cel mai puţin “, a explicat el.
“Avem mult prea puţine date în ceea ce priveşte partea hormonală a acestor factori. În plus, mai există un element imunologic, o reacţie imunitară dezvoltată de mamă contra embrionului de sex masculin”, care influenţează preferinţele sexuale ale acestuia, susţine cercetătorul belgian.
Specialist în neuroendocrinologia comportamentală, Jacques Balthazart recunoaşte că vrea să demonteze tezele potrivit cărora homosexualitatea ar avea motivaţii psihoanalitice.
Vaticanul are o abordare diferită. “Nu ne naştem homosexuali, dar putem deveni. Din diferite motive: chestiuni care ţin de educaţie ori pentru că nu ne-am dezvoltat propria identitate în cursul adolescenţei”, a declarat, în decembrie, cardinalul Javier Lozano Barragan, fost responsabil pentru sănătate al papei.
Jacques Balthazart vrea să se adreseze publicului larg şi afirmă că a colectat “un fascicol suficient de indicii” privind “factorii biologici potenţial implicaţi” în determinarea comportamentelor sexuale încă de la naştere şi care nu depind de sexul bebeluşului.
“Era timpul să se reechilibreze balanţa (…). Pe o bază ştiinţifică, vreau să elimin convingerile potrivit cărora homosexualitatea ar fi o boală, o perversiune sau o deviaţie de comportament”, a spus el.

Related posts

Leave a Comment