Şeful Serviciului Tehnic de la Giuleşti, lăsat în libertate din cauza “sănătăţii precare”

Şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti va fi cercetat în libertate din cauza sănătăţii sale precare. Acesta este motiul pentru care magistraţii au respins cererea de arestare formulată de către procurori.Şeful Serviciului Tehnic de la Giuleşti, Vasile Dima, cercetat pentru neglijenţă în serviciu în dosarul privind incendiul de la spital, a fost lăsat în libertate de Judecătoria Sectorului 6 pentru că are o stare precară de sănătate şi nu prezintă pericol pentru ordinea publică, se arată în motivarea magistraţilor.
“Instanţa apreciază că în cauză lăsarea inculpatului în libertate nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică, iar privarea de libertate a inculpatului nu este necesară pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal”, se arată în motivarea deciziei din 27 august a Judecătoriei Sectorului 6, prin care propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Dima a fost respinsă ca neîntemeiată.
Totodată, se arată în documentul citat, instanţa a reţinut că bărbatul nu are antecendete penale, dar şi că a avut o atitudine cooperantă cu anchetatorii. Mai mult, Dima a lucrat la Maternitatea Giuleşti mai mult de 30 de ani. De asemenea, instanţa a luat în considerare şi vârstă înaintată a şefului Servicului Tehnic (68 de ani), dar şi starea sa precară de sănătate. “Instanţa apreciază că măsura arestării preventive nu se justifică faţă de circumstanţele personale ale inculpatului, rezultate şi din actele medicale depuse la dosar (…), iar lăsarea inculpatului în stare de libertate nu prezintă pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivare.
Mai mult, instanţa a apreciat că fapta pentru care este cercetat Vasile Dima, respectiv neglijenţă în serviciu, “este insuficientă pentru a motiva existenţa unui pericol concret pentru ordinea publică, pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a inculpatului”.
Şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost eliberat, pe 28 august, în jurul orei 14.00, din arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere pe numele său a expirat, iar Judecătoria Sectorului 6 a respins propunerea de arestare pentru 29 de zile.
Dima a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 27 august, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu, în dosarul incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, în care cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase au fost grav răniţi. Şeful Serviciului Tehnic a fost ulterior prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, însă Judecătoria Sectorului 6 a respins propunerea, astfel că acesta a fost pus în libertate, la expirarea ordonanţei de reţinere.
Tribunalul Bucureşti a fixat pentru 2 septembrie termen pentru judecarea recursului Parchetului General împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 6, prin care şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost lăsat în libertate, potrivit portalului instanţelor.
În acelaşi dosar, Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul Panait Sârbu şi faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsbilă de salonul ATI, unde a avut loc incendiul din 16 august. Asistenta a fost arestată, pe 24 august, prin decizia Judecătoriei Sectorului 6, iar recursul său a fost judecat luni, la Tribunalul Bucureşti, o decizie fiind aşteptată în jurul orei 14.00.
Un incendiu a izbucnit, pe 16 august, la secţia de reanimare pentru copii născuţi prematur din cadrul maternităţii Giuleşti, trei bebeluşi murind pe loc, iar alţi doi la spitalul “Grigore Alexandrescu”. Alţi şase bebeluşi au supravieţuit incendiului şi sunt internaţi la “Grigore Alexandrescu”, în stare stabilă, dar gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Related posts

Leave a Comment