Welcome2Cluj.com: 19-25.05 Şapte evenimente de neratat săptămâna aceasta la Cluj

Inflaţie de evenimente şi această săptămână la Cluj. Avem parte de 7 zile pline din cel mai mare festival de fotografie din Europa de Est, dar şi de începutul Zilelor Clujului, care aduce tot 7 zile de distracţie. De neratat sunt şi evenimentele din cadrul Festivalului Internaţional Lucian Blaga, scrie site-ul partener Welcome2Cluj.com.LUNI 19.05 – 25.05 Cel mai mare festival de fotografie din estul Europei
Giuseppe Parisi Clujul (1)
Photo Romanian Festival a început vineri şi continuă până în 25 mai cu o serie întreagă de evenimente dedicate fotografilor şi pasionaţilor de fotografie.
De ce să mergi?
Din acest an, festivalul şi-a făcut loc în agenda unuia din cele mai importante ziare britanice, „The Telegraph”, afându-se pe lista „International Photography Festival Round-up (Agenda festivalurilor internaţionale de fotografie)”, alături de nume precum New York Photo Festival (SUA), Fotografia Europea (Italia), Nordic Light Festival (Norvegia), Head On Photo Festival (Australia), Photo Espana (Spania), Recontres d’Arles (Franţa), Unseen Photo Fair (Olanda) şi multe altele. Festivalul românesc de fotografie va avea loc în acest an între 16 şi 25 mai 2014. Pe lângă cele 40 de expoziţii naţionale şi internaţionale care vor fi prezentate la Cluj-Napoca în cadrul festivalului, alături de autorii acestora, în luna mai se doreşte şi lansarea celei mai mari Academii de Fotografie din România, care constă în workshop-uri dedicate atât amatorilor, cât şi profesioniştilor, susţinute de fotografi renumiţi din ţară şi din străinătate.
Programul festivalului şi mai multe informaţii:aici
Marţi- AllNighter la Cinema “Florin Piersic”
allnighter
Cinema Florin Piersic vă propune un, marţi, un maraton de filme care cuprinde 1.„ „Transcendence” 2014; 2.„The Other Woman” 2014; 3.„The Amazing SpiderMan 2” 3D 2014. Intrare: 12 lei pentru posesorii de STUDCARD/OMNIPASS; 15 lei pentru neposesori
De ce să mergi
,,AllNighter”- eveniment dedicat iubitorilor de filme și în special posesorilor de StudCard/OmniPass, care aleg un alt mod de a-și petrece timpul liber, oferă posibilitatea celor prezenți să urmărească 3 filme, celebre, recente la preț de 1. Ediția aceasta numărul de locuri este limitat, grăbiți-vă avem doar 600 de locuri disponibile.
ÎN ACEASTA EDIȚIE SE VOR DIFUZA 3 SUPER FILME:
1.„ Transcendence” 2014;
Doctorul Will Caster (Johnny Depp) este cel mai apreciat cercetător din domeniul inteligenţei artificiale: el caută soluţia de a reuni într-o singură maşinărie conştiinţa colectivă, cu informaţii din toate domeniile stiintei, şi emoţia umană. Experimentele sale controversate l-au făcut celebru, însă au atras în acelaşi timp şi antipatia extremiştilor anti-tehnologie. Will este ucis, dar soţia sa, de asemenea o specialistă în computere, găseşte o metodă revoluţionară de a transfera întreaga personalitate a cercetătorului într-un computer. Will devine astfel prima conştiinţă uploadată într-un sistem informatic, care caută încontinuu să obţină controlul şi puterea supremă. Un scenariu terifiant devine acum realitate: omniprezentă şi fără slăbiciuni, noua entitate nu poate fi oprită.
2.„The Other Woman” 2014;
După ce descoperă că iubitul ei este căsătorit, o femeie (Cameron Diaz) încearcă să îşi refacă viaţa distrusă. Dar, când o cunoaşte întâmplător pe soţia înşelată de acesta (Leslie Mann), îşi dă seama că are multe în comun cu ea, iar marea ei inamică devine cea mai bună prietenă a ei. Descoperirea unei a treia aventuri (Kate Upton) le determină pe cele trei femei să pregătească în comun răzbunarea asupra ticălosului care le-a minţit şi le-a înşelat pe toate trei.
3.„The Amazing SpiderMan 2” 3D 2014
După cum se ştie, cel mai important conflict al Omului-Păianjen a fost dintotdeauna cu el însuşi: lupta dintre îndatoririle obişnuite ale lui Peter Parker şi responsabilităţile ieşite din comun ale Omului-Păianjen. Însă lupta cea mai mare este abia pe cale să înceapă. Pentru Peter Parker (Andrew Garfield), nimic nu e mai minunat decât să sară de pe un zgârie-nori pe altul, să fie considerat un erou şi să aibă o iubită ca Gwen (Emma Stone). Dar toate acestea au un preţ: Spider-Man e singurul care îşi poate proteja concetăţenii şi New York-ul de indivizii rău-intenţionaţi şi periculoşi care ameninţă oraşul. De data aceasta, el are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, pe nume Electro (Jamie Foxx). Odată cu reapariţia vechiului său prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter realizează că toţi duşmanii săi au un punct în comun: laboratoarele OsCorp.

MIERCURI 21 – 23.05 Aniversare: 20 de ani de Centrul Cultural German
centrucultural german
Aşa cum stă bine unei aniversări serioase şi cea a Centrului Cultural German durează 3 zile, de mircuri şi până vineri. Concerte, club de jocuri de societate, expoziţii, instalaţii multimedia sunt câteva dintre atracţiile evenimentului.
De ce să mergi

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment