Vremea rece i-a readus pe turiști pe pârtiile de schi

Vremea rece din ultimele zile a atras un mare număr de turiști în stațiunile din Munții Apuseni. În Mărișel, în acest sfârșit de săptămână, este organizată competiția Winter Tour, astfel că pensiunile și restaurantele sunt pline. De asemenea, foarte mulți turiști sunt la această oră pe pârtiile din Muntele Băișorii.

Județul Cluj a reușit să atragă investiții private în dezvoltarea unor domenii schiabile în stațiuni precum Mărișel și Muntele Băișorii. Aceste stațiuni au acum instalații de schi moderne, iar pârtiile au grade diferite de dificultate, ceea ce atrage mulți turiști. Cabanierii se bucură afluxul mare de turiști.

În Mărișel, la competiția Winter Tour, sunt prezente mai multe școli de schi, din întreaga țară.

Interesul mare al turiștilor a atras atenția autorităților publice. Consiliul Județean Cluj vrea să preia vechea pârtie de schi din Muntele Băișorii, care aparține Primăriei Băișoara, precum și un teren de pe masivul Vlădeasa, pentru a investi în dezvoltarea acestor domenii schiabile, în condițiile în care autoritățile locale nu dispun de fondurile necesare pentru investiții consistente.

Foto: Munții noștri

Related posts

Leave a Comment