VIDEO Iohannis: Românii și firmele pot cere suspendarea plății ratelor la bănci!

Guvernul României va emite o ordonanță de urgență prin intermediul căreia va permite românilor, dar și firmelor, să își amâne plata ratelor la zi. Amânarea poate fi pentru o perioadă de maxim nouă luni, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. El a adăugat că sunt speranțe că, până atunci, economia își va reveni, potrivit ViaCluj.tv.

Șeful statului a declarat că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban, cu care a discutat despre starea economiei românești și despre starea finanțelor publice. Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de măsuri speciale, pentru vremuri speciale, care să îi ajute deopotrivă pe oamenii simpli și pe firmele românești, pentru a trece prin această criză.

Președintele României a adăugat că își dorește ca, atunci când se va termina criza sanitară, țara noastră să fie în măsură să își repornească economia. De aceea, Guvernul a propus mai multe măsuri.

Prima este o rectificare bugetară extraordinară, pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate.

A doua chestiune se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, pentru că își închid firmele sau pentru că intră în șomaj tehnic. De aceea, Guvernul va aloca bani pentru protecție socială.

În acest context, mâine, Guvernul este pregătit să dea o ordonanță de urgență pentru amânarea ratelor la bănci. Ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an, adică cu nouă luni. ”Suntem convinși că, până atunci, economia își va reveni”, a spus Klaus Iohannis.

 

Related posts

Leave a Comment