Vicepresedintele PNL, Adrian Oros, la ViaCluj.tv: Iohannis nu va fi suspendat!

Vicepreşedintele PNL, Adrian Oros, a declarat că nu există nici o şansă ca preşedintele României, Klaus Iohannis să fie suspendat. El este de părere că liderii coaliţiei de guvernare nu vor risca să fie înfrânţi, din nou, într-un referendum, în acest an, în care vor fi organizate alegerile atât pentru Parlamentul European, cât şi cele prezidenţiale. Declaraţia a fost făcută la ViaCluj.tv.

Ideea suspendării lui Klaus Iohannis a fost vehiculată de mai mulţi lideri ai coaliţiei PSD- ALDE, după ce Klaus Iohannis a întârziat să accepte demisiile foştilor ministri ai Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, respectiv Transporturilor, Lucian Şova. De asemenea, Klaus Iohannis a refuzat să îi numească pe cei propuşi pentru aceste posturi de către premierul Viorica Dăncilă. 

 

Vicepreşedintele PNL, Adrian Oros, a vorbit în acest context şi despre ultimele sondaje de opinie, care arată faptul că PNL a depăşit PSD în opţiunile electoratului. După un sondaj realizat de IMAS la comanda USR, primul partid în opţiunile alegătorilor este PNL, cu 26,1 la sută, urmat de PSD, cu 25,2 la sută din voturi. Urmează USR cu 11,6 la sută, ALDE cu 9,6 la sută, partidul lui Dacian Cioloş, cu 8,5 la sută, şi partidul Pro România, al fostului premier Victor Ponta, cu 6,2 la sută. Ar mai putea trece pragul electoral de 5 la sută şi UDMR, care are 4,6 la sută, în timp ce partidul fostului preşedinte, Traian Băsescu, este cotat la 2,5 la sută.

 

Adrian Oros crede că formaţiunile de Opoziţie ar putea să se coaguleze într-o posibilă viitoare coaliţie de guvernare abia după alegerile europarlamentare. Şi aceasta cu atât mai mult cu cât formaţiunile româneşti vor activa în familii politice diferite. Discuţiile dintre partidele de Opoziţie, mai spune Adrian Oros, vor începe după alegerile pentru Parlamentul European. Obiectivul PNL este acela de a avea un candidat unic susţinut de toate partidele de Opoziţie.

 

O altă temă este legată de posibila ordonanţă de urgenţă legată de amnisitie şi graţiere. Adrian Oros este de părere că, în prezent, sunt şanse mici ca un asemenea act să fie adoptat.

 

Related posts

Leave a Comment