Via Cluj TV: Românii vaccinați ar putea participa, fără restricții, la evenimente culturale și sportive

Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Ministerului Economiei discută un proiect referitor la eliminarea restricțiilor în restaurante și la evenimente culturale și sportive pentru cetățenii care au fost vaccinați sau care au teste COVID negative. Informația a fost publicată pe Economedia.ro.

Proiectul vizează relansarea activităților economice grav afectate de pandemie, precum HoReCa. Măsuri asemănătoare sunt pregătite și de autoritățile din Germania, potrivit Via Cluj TV.

În restaurante, de exemplu, ar putea apărea două zone, pentru vaccinați și pentru nevaccinați, așa cum erau odinioară zonele pentru fumători și cele pentru nefumători. În zonele pentru vaccinați, vor fi eliminate restricțiile.

La fel s-ar putea întâmpla și în cazul accesului la teatru, cinematografe sau concerte. Modelul ar putea fi utilizat pentru spectatori și la Campionatul European de Fotbal, în contextul în care România va găzdui patru meciuri organizate în cadrul acestei competiții.

Practic, la restaurante și la evenimente, accesul va fi realizat cu ajutorul adeverinței electronice verzi. Modelul acestui document a fost propus de Comisia Europeană în data de 17 martie, iar acum este în curs de aprobare la nivel european.

Aceste adeverințe vor fi eliberate de autoritățile din statele membre. Ele vor fi valabile indiferent de faptul că sunt stocate electronic pe telefoane, tablete sau laptopuri ori sunt tipărite de către posesori. Fiecare adeverință va avea un QR Code unic, cu ajutorul căruia autoritățile vor putea verifica autenticitatea adeverinței respective.

Related posts

Leave a Comment