Via Cluj TV: Patriciu Achimaș – Ca director al DSP Cluj, aș fi dat UNTOLD un aviz negativ

Dacă aș fi fost director al DSP Cluj, aș fi dat UNTOLD un aviz negativ. De aceea trebuie să depolitizăm DSP. (…) Vom vedea la o săptămână-două după Untold dacă închidem școlile și câți pacienți vom avea internați”, a declarat profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu la Via Cluj TV. El a subliniat că epidemiologii nu sunt prea optimiști în ceea ce privește urmările festivalurilor.

Deputatul clujean a subliniat că nu pune la îndoială faptul că organizatorii își iau toate măsurile de precauție.

„Boala e transmisă chiar și de către unii vaccinați și știm că nu întotdeauna testarea are o siguranță absolută, ar trebui repetată. Un centru oncologic, de exemplu, cum e cel de la Iași, poate fi un loc sigur câtă vreme sunt testați oamenii care intră acolo. Chiar și așa, la Iași a apărut un focar”, a declarat medicul Patriciu Achimaș.

Întrebarea este: Dacă la un spital oncologic, unde se respectă „la sânge” procedura de triere a pacienților și unde nu se perindă zeci de mii de oameni a apărut un focar, ce se va întâmpla la Untold?

„Toată lumea așteaptă acest festival, orașul câștigă de pe urma lui. Să punem în balanță ce câștigăm și ce am putea pierde. Revin la orașul școlilor, al universităților, orașul centru medical. Unde vom ajunge cu numărul de infectați?

E nevoie să aglomerăm un număr atât de mare de oameni veniți din toate colțurile României dar și din afara României în acest moment în care pandemia nu a fost declarată închisă, într-un spațiu atât de restrâns, în mijlocul unui oraș?”, s-a întrebat Patriciu Achimaș?

Related posts

Leave a Comment