Vezi programul de la Cluj în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor

Săptămâna Națională a Bibliotecilor este sărbătorită de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, în perioada 22-26 aprilie 2024, printr-un program ce va reuni bibliotecari, scriitori, cititori, parteneri și prieteni ai bibliotecii.

Programul acestei săptămâni propune manifestări culturale dedicate cărții și meseriei de bibliotecar: ore de lectură pentru întreaga familie, cluburi de lectură pentru adulți în limbile română și maghiară, atelier de biblioterapie, club de filosofie pentru copii, vânătoare de comori în bibliotecă, teatru forum.

Astfel, luni, 22 aprilie, ora 13:30, publicul este invitat la o lansare de carte a psihologului Adrian Bratu: „12 povești din fotoliul unui psiholog”. Activitatea se va desfășura în foaierul sediului central al bibliotecii.

Cei mici sunt invitați miercuri, 24 aprilie, ora 16:00 la atelierul de inițiere în tainele meseriei de bibliotecar din cadrul Secției pentru copii, „Vreau să fiu Bibliotecar-ucenic!”.

Joi, 25 aprilie, începând cu ora 10:00, la sediul central al bibliotecii, Sala Media, etajul VII vest, vor avea loc: Întâlnirea profesională anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Cluj precum și Adunarea generală a Filialei Cluj a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Activități dedicate exclusiv bibliotecarilor.

Pe tot parcursul săptămânii vor avea loc activități de promovare a serviciilor și facilităților în bibliotecii în cadrul programului Prima vizită la bibliotecă și vor fi oferite înscrieri gratuite pentru toate vârstele.

Programul complet al manifestărilor care cuprinde și activitățile bibliotecilor din județ poate fi consultat pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro.

Related posts

Leave a Comment