Vezi câte persoane au intrat în șomaj tehnic la Cluj, din cauza Coronavirusului

Județul Cluj este, la nivel național, pe locul doi ceea ce privește solicitările pentru șomaj tehnic, din cauza Coronavirusului.

Pandemia a dus, la nivel județean și la disponibilizări în domeniul automotive și cablaje, iar din domeniul turismului o companie care are și punct de lucru la Cluj și-a exprimat intenția de a disponibiliza 55 de persoane.

Cu toate acestea, reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), precizează că au reușit să achite toate cuantumurile șomajului tehnic.

“Am reușit cu succes, spun eu, să plătim pentru perioada acoperită de stare de urgență și starea de alertă un număr de 18.197 de angajatori care au solicitat șomaj tehnic pentru 128.532 de persoane”, spune directorul AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean.

AJOFM Cluj susține, de asemenea, prin subvenționare, atât stimularea încadrării persoanelor care și-au pierdut locul de muncă, cât și stimularea menținerii tuturor categoriilor de persoane care au beneficiat de șomaj tehnic. Pentru încadrare subvenția este de 2.500 de lei pentru o perioadă de 12 luni, iar condiția pe care trebuie să o îndeplinească angajatorul este una singură: să angajeze persoane care se încadrează în categoria de vârstă 19-29 ani, respectiv, peste 50 de ani. În cazul menținerii personalului, angajatorului i se acordă un decont de 41.5%, bani care, practic, acoperă taxele sociale.

Pentru mai multe detalii urmăriți emisiunea pe https://viacluj.tv/cati-someri-a-facut-coronavirusul-la-cluj/

Related posts

Leave a Comment