Vezi câte nașteri și câte căsătorii au fost în județul Cluj, în 2022

Potrivit statisticilor centralizate de la nivelul tuturor celor 81 de oficii de stare civilă din județul Cluj, în anul recent încheiat au fost întocmite 10.283 acte de naștere, în creștere cu cca 10% față de anul 2021.

Analiza activității derulate, în anul 2022, pe linie de stare civilă a fost realizată de către Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică care coordonează şi controlează metodologic serviciile publice de evidență a persoanelor de pe teritoriul întregului județ.

În această statistică sunt incluse și nașterile înregistrate tardiv, după termenul legal de 30 de zile, respectiv nașterile realizate în străinătate și aduse la cunoștința autorităților clujene în 2022.

O statistică interesantă este și cea privitoare la numărul de decese. Astfel, în anul anterior, în județul Cluj au fost întocmite 10.259 de certificate de deces, în scădere cu 1.088 acte, față de anul 2021. Comparând valorile absolute ale celor doi indicatori – nașteri și decese, rezultă că, în anul 2022, sporul natural a fost unul, ușor, pozitiv.

Activitățile de stare civilă cuprind și evidența numărului de căsătorii. Astfel, în anul anterior, au fost înregistrate 4.406 acte de căsătorie, din care 390 s-au realizat în afara țării noastre. Comparând situația cu anul 2021, numărul căsătoriilor a crescut cu cca. 8%.

Related posts

Leave a Comment