Vești bune: Medicament ”cocktail” împotriva coronavirusului

O companie farmaceutică americană a anunțat că, în aproximativ o lună, va începe fabricarea pe scară largă a unui medicament împotriva coronavirusului. Testele clinice pe oameni vor începe la începutul verii.

Compania americană se numește Regeneron Pharmaceuticals, potrivit RFI România. Cercetătorii companiei americane au izolat sute de anticorpi umani utili în tratarea infecției co coronavirus, iar doi dintre ei, cei mai eficienți, vor fi utilizați pentru producerea acestui medicament. Compania americană a dezvoltat și în trecut medicamente utilizate cu succes în tratarea altor boli provocate de virusuri, precum Ebola, după cum au anunțat reprezentanții companiei americane prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit presei internaționale, cercetătorii australieni au realizat o cartografiere a comportamentului virusului COVID 19, iar această cartografiere este foarte utilă celor care se luptă pentru a produce vaccinuri sau medicamente. De asemenea, reprezentanții mai multor universități și institute medicale din Canada au identificat informații utile despre coronavirus, pe care le-au pus deja la dispoziția celor care încearcă să producă rapid vaccinuri. În plus, Israelul a anunțat că va participa la programele de cercetare care vizează autorizarea cât mai rapidă a medicamentelor și vaccinurilor. Cercetătorii israelieni se numără printre cei mai bine cotați din lume în domeniul biologiei.

În același timp, continuă cursa contracronometru între companii americane și germane pentru producerea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului. Cercetătorii se așteaptă ca anunțul referitor la brevetarea unui vaccin să fie făcut în a doua jumătate a lunii aprilie sau în prima jumătate a lunii mai. Publicații precum Deutsche Welle și Die Welt au subliniat faptul că există și o mare miză economică în acest demers. Calculele preliminare arată că un vaccin anticoronavirus va costa aproximativ 20 de dolari americani, iar piața pentru acest vaccin se ridică la aproximativ 7,7 miliarde de persoane, adică întreaga populație de azi a planetei.

Între timp, măsurile de limitare a contactelor sociale au încetinit răspândirea virusului. Acesta se răspândește mai încet decât se temeau specialiștii în sociologie, pentru că, în general, oamenii au respectat măsurile luate de autorități. Acest lucru poate fi observat și în România, unde, până acum, a fost evitată creșterea exponențială a numărului de îmbolnăviri. Primii 19 pacienți cu coronavirus au fost vindecați. Nu a fost înregistrat nici un deces. La Cluj-Napoca, starea tuturor pacienților cu coronavirus internați la Spitalul de Boli Infecțioase, 13 la număr, este bună, iar unii se află într-o stare mult ameliorată față de momentul internării. În prezent, în județul Cluj, sunt 175 de persoane în carantină și 720 în autoizolare la domiciliu.

Related posts

Leave a Comment