Vasile Dîncu a demisionat din postul de ministru al Apărării Naționale

Clujeanul Vasile Dîncu a demisionat din postul de ministru al Apărării Naționale. El va rămâne, în continuare, senator PSD de Cluj și președinte al Consiliului Național al PSD.

Demisia lui Vasile Dîncu vine la câteva zile după ce senatorul clujean a fost implicat într-o controversă generată de declarațiile sale legate de necesitatea ca Ucraina să negocieze încheierea păcii cu Rusia. Declarațiile sale au stârnit iritarea președintelui României, Klaus Iohannis.

Textul demisiei a fost postat pe Facebook de către fostul ministru al Apărării. Iată textul postării:

În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:
Domnului Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.
Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022”.

Related posts

Leave a Comment