Valul 3 al pandemiei de Covid-19 – când vine și cum ne putem pregăti? Răspunde prof. Patriciu Achimaș-Cadariu

Profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, crede că România fi, în valul 3 al pandemiei, în scenariul mediu, cel cu 4.600 de cazuri pe zi.

„Să rămânem vigilenți. Între primul vaccin și rapel s-au îmbolnăvit mulți, relaxându-se, deși s-a explicat că anticorpiii se dezvoltă abia după 10 zile, două săptămâni, după rapel.
A apărut acestă relaxare precoce, care nu este una bună.

Boala poate avea și efecte extrem de neplăcute. Am colegi tineri care au consecințe neplăcute ale aceste boli, afectare cardiacă, afectări pulmonare. Nu e o joacă și nu ne putem relaxa”, a afirmat deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu.

„Acest al treilea val este posibil să apară în România, în ciuda vaccinării. Nu înseamnă că vaccinarea nu este un lucru excepțional. Ar fi mare păcat ca acest al treilea val să ducă la o nouă concluzie falsă cum că degeaba ne-am vaccinat. Și la gripă, anual apar noi vaccinuri pe seama tulpinilor din anii precedenți”, a declarat la Via Cluj TV prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat PSD de Cluj.

Related posts

Leave a Comment