Valiza, noul mijloc de transport

Un tânăr afgan a încercat să trecă ilegal în Italia. Băiatul a fost descoperit de poliţiştii din Bari, în portbagajul unei maşini condusă de un grec. Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor când în valiza din maşină l-au găsit pe băiatul de 15 ani, în poziţie fetală, scrie Daily Mail.
Poliţiştilor din Bari li s-a părut suspectă atitudinea lui Alexandros Lepesiotis, în vârstă de 42 de ani, care conducea un Peugeot 207 şi tocmai venise cu ferryboat-ul din Grecia în Italia. Când au controlat maşina, au găsit un băiat afgan în vârstă de 15 ani, chircit într-o valiză din portbagaj. În spatele maşinii, acoperit cu nişte pături se afla şi fratele acestuia, în vârstă de 17 ani.
Băieţii au povestit că îi plătiseră grecului 2600 de euro, pe care îi strânseseră în Grecia lucrând ca ospătari. Banii le-ar fi asigurat trecerea în Italia, pe la Bari, un port cunoscut de poliţiştii de frontieră ca un punct prin care intră ilegal în ţară mulţi imigranţi.
Şoferul maşinii a fost arestat iar băieţii se află în custodia Serviciului Social din Bari. Poliţiştii încearcă să dea de părinţii lor, pentru a decide dacă li se va oferi azil sau vor fi timişi înapoi în Afganistan.

Related posts

Leave a Comment