UTCN a înfiinţat un nou program de masterat – Clădiri Verzi

Programul masteral Clădiri Verzi se axează pe conceperea şi funcţionarea clădirilor în vederea asigurării unui mediu interior confortabil, sănătos şi productiv, cu un consum energetic şi impact asupra mediului cât mai redus.

Acesta se adresează absolvenţilor cu diploma de licenţă (indiferent de specializare), interesaţi de o reconversie profesională spre domeniul clădirilor verzi, domeniu aflat în continuă dezvoltare.

Programul constituie un pas de plecare în crearea specialiştilor pe piaţa construcţiilor verzi din România, specialişti de care este nevoie pentru a se atinge ţintele impuse de Uniunea Europeană privind reducerea consumurilor energetice a clădirilor şi a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20%.

Printre posturile pe care le pot ocupa absolvenţii acestui program de masterat se numără: consultant în domeniul clădirilor NZEB (consum de energie aproape zero), consultant în domeniul clădirilor verzi, evaluator clădiri verzi, project manager clădiri/comunităţi sustenabile, proiectant de clădiri verzi, proiectant de clădiri NZEB, auditor energetic pentru clădiri, manager energetic, specialist angajat în cadrul primăriilor sau ministerelor de profil.

Persoanele interesate se pot înscrie în perioada 18-19 septembrie, la sediul Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, strada Bariţiu nr.25. Pentru mai multe informaţii privind documentele necesare puteţi accesa site-ul constructii.utcluj.ro sau puteţi contacta coordonatorul programului, la adersa de e-mail ligia.moga@ccm.utcluj.ro.Related posts

Leave a Comment